Hem  ›  Om FilmCentrum

Om FilmCentrum

Distribution

Med dryga 40 års erfarenhet i branschen är FilmCentrum en pålitlig guide i en snårig och ständigt växande filmdjungel. Kulturföreningen importerar och distribuerar kvalitetsfilm - spelfilm, dokumentärfilm och kortfilm från hela världen, både för barn och vuxna! FilmCentrum distribuerar film med institutions- och biblioteksrättigheter och bedriver en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi arrangerar seminarier, kurser och filmprogram samt förmedlar filmare och föreläsare. För att underlätta för lärare och andra att använda film i undervisningen framställer vi temapaket med filmer och böcker för olika åldrar. Till många av våra filmer finns dessutom filmhandledningar och/eller diskussionsunderlag och vi arbetar ständigt för att ännu bättre tillgodose skolans behov! FilmCentrums huvudkontor finns i Stockholm, FilmCentrum Riks.

 

Centrumbildningar

FilmCentrum är en del av Centrumbildningarna på kulturområdet. Centrumbildningar inom kulturområdet är medlemsstyrda intresse- och förmedlingsorganisationer för de fria professionella utövarna inom respektive konstområde.

Centrumbildningarnas uppdrag kan beskrivas som trefaldigt:

1. Arbetsmarknadspolitiskt: bredda arbetsmarknaden, förmedla uppdrag, hitta nya uppdragsgivare
2. Kulturpolitiskt: öka kontakterna mellan medlemmar och publik, skapa intresse för de olika verksamheterna.
3. Medlemsnytta: information, rådgivning, kompetensutveckling m.m.

  

Bli medlem

Yrkesverksamma filmarbetare kan bli medlemmar i FilmCentrum. Förutom det direkta arbetet med distribution – att tillgängliggöra kvalitetsfilm och stimulera efterfrågan genom tematiska och pedagogiska projekt – arbetar vi också kulturpolitiskt för att värna om svenska filmarbetares rätt och möjlighet att leva av sina värv.

Som medlem får man möjlighet att ta del av kurser och arrangemang runt om i landet, både från FilmCentrum och samarbetspartners.

 

Vill du bli medlem?

– kontakta Nina Rahm
Tel: 070 767 44 50
E-post: nina@filmcentrum.se

 

Styrelse, Föreningen FilmCentrum

Anusha Caroline Andersson
Annika Karlsson
Christina Olofson
Erik Wikström
Ewa Cederstam
Ingeborg Arvidsson Bromé
Jenny Rangstad Ekenbark
Michael Krotkiewski
Åsa Hoflin (suppleant)

Valberedning:
Kerstin Flens
Anna Weitz

Kontakt:
styrelse@filmcentrum.se