Premiär för Blodssystrar på Nordisk Panorama!

Vi är glada och stolta att långfilmsdokumentären Blodssystrar har galapremiär på Moriskan den 21 september under Nordisk Panorama. Producent och regissör är vår medlem Malin Andersson.


Foto: Cormac O'Quinn

 

BLODSSYSTRAR
Malin Andersson / Sverige / 2015 / 80 min


Foto: Kate McCullough

Blodssystrar är en nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrar från Rosengård i Malmö. Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändlig styrka...och kärlek som aldrig tar slut. Blodssystrar handlar om systerskapet och den stora inneboende styrkan hos två flickor som visar på att det går att överleva så mycket mer än vi tror. Det är på tiden att det blir två tonårsflickor som får sätta spotlight på frågan; hur ska vi börja se varandra, och varandras liv, på riktigt? Hur uppmärksammar vi polariseringen mellan vi & dom som ökar i Sverige? Det är djupt provocerande att det börjar bli vardag med att göra skillnad på människor och människor. Därför är filmen och berättelsen om tvillingsystrarna Julia och Johanna från Malmö så djupt viktig. Vi måste börja se varandra, och lyssna på allas våra berättelser. På riktigt.


Se TRAILER

INFORMATION IN ENGLISH

 

Kvällen är gratis och öppen för alla - OBS - Föranmälan krävs: http://www.eventbrite.com/e/doc-lounge-special-blood-sisters-gala-premiere-registration-18410879436?aff=es2

 

Arrangörer: Doc Lounge, Malin Andersson Film, Nordisk Panorama, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, Folkets Bio Malmö och WIFT.