MASTERCLASS & MINGEL 4 MAJ obs: fullbokat!

TUVA NOVOTNY & ALMA MANUSUTBILDNING

Tuva Novotny är både skådespelare, regissör och manusförfattare som långfilmsdebuterade 2018 med prisbelönta filmen BLIND SPOT, ett starkt drama kring psykisk ohälsa, filmad i en enda lång tagning. I år kommer utkommer även långfilmen BRITT-MARIE VAR HÄR (baserad på Fredrick Backmans roman) i regi av Tuva.

Tillsammans med Alma Manusutbildning och Film i Skåne välkomnar vi er till en spännande afton och masterclass med Tuva - tid för att ställa frågor kommer också finnas - samt mingel, mat & dryck.

Alma Manusutbildning är en av Sveriges mest meriterade och intressanta manusutbildningar och till vår stora glädje har de förlagt en arbetsvecka i Malmö i juni hos FilmCentrum Syd. Ta chansen att träffa några av Sveriges mest intressanta manusförfattare under minglet den 4 juni!
Läs mer om Alma Manusutbildning


Datum & tid:
4 juni kl 18.00- ca 21.30
Plats: FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17 e, Malmö
Anmälan: FULLT

 

OM TUVA NOVOTNY
Tuva Novotny började som 16-åring som skådespelare och har sedan dess dykt upp i ett stort antal tv- och filmproduktioner världen över. År 2010 gjorde hon sin debut som regissör med flera delar av den populära norska tv-serien Dag och har därefter regisserat två avsnitt av Netflix-serien Lilyhammer (2014) och verkat som huvudförfattare till NRK-serien ROT (2017). 2018 skrev och regisserade Tuva filmen Blind Spot, producerad av Nordisk Film, som vunnit sex priser på Norges Kanonpris, bland annat för Bästa manus och Bästa regi, och har också vunnit pris på flera internationella festivaler, inklusive San Sebastian, Bratislava och CPH: PIX. Britt-Marie var här är Tuvas senaste film, som fick Skandinavisk premiär våren 2019, hittills med snart 200 000 biobesökare.