KORTFILMSPROGRAM PÅ MALMÖ QUEER FILMFESTIVAL


I helgen (27-29 april) hålls Malmö Queer Filmfestival 2018 på Biograf Panora i Malmö. FilmCentrum Syd i samarbete med festivalen inbjuder till ett regionalt kortfilmsprogram på fredagskvällen 27 april kl. 18.00. Flera skånska filmer är med, b la Känn då av Malin Englund som blev vinnare av Pixel Klass 3 förra helgen på Pixel Skånes filmfestival.

Efter visningen blir det samtal med närvarande regissörer! Filmsamtalet kommer tolkas till svenskt teckenspråk.

Boka biljetter

 

LOCAL HEROES - hela programmet

MR. SUGAR DADDY
Regissör: Dawid Ullgren, Sverige 2016, 14 min.
Språk: Svenska, engelsk text 

MR. SUGAR DADDY skildrar kärlekshistorien som aldrig blev, om en äldre man som önskar sig en nystart. På nattklubben förälskar han sig i en yngre kille och kastas därmed in i ett spel som inte tillåter någon vinnare.


KÄNN DÅ
Regi: Malin Englund, Sverige 2018, 14 min.
Språk: Svenska, engelsk text

Hanna har precis flyttat ihop med sin flickvän och borde vara världens lyckligaste. Men på inflyttningsfesten är det något som börjar skava. Finns det verkligen plats för Hanna i den nya vardagen?


JUCK
Regi: Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira, Sverige 2018, 17 min.
Språk: Svenska, engelsk text 

JUCK är dansgruppen som 2013 slog igenom med en viral video där de sprängde gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats i det offentliga rummet. Sedan dess har de juckat världen över. I en film som pendlar mellan dokumentär, dans och fiktion ställs frågan: vad är femininitet?


ORAPPT
Regi: Erik Hjertberg, Sverige 2018, 9 min.
Språk: Svenska, otextad.

Emil återvänder till sin hemstad och träffar sin bästa vän från uppväxten, Jonathan. Jonathans ovilja att prata om saker som är viktiga för Emil blir ett problem. En film om rädsla som står i vägen och att mena väl inte alltid räcker hela vägen fram.


SPERMAHORAN
Regi: Anna Linder, Sverige 2016, 12 minuter.
Språk: Svenska, otextad.

En queer experimentell film om ofrivillig barnlöshet i en värld där de normativa heterosexuella relationerna sätter reglerna för vem och vilka som får bli föräldrar och på vilket sätt. Dessa kroppar som normaliserar oss till kön när vi vill reproducera oss själva. Om viljan att ge bort den möjligheten till någon annan och den gemensamma längtan och försöken att bli gravida tillsammans.


JUNK RIVER - STANDING TALL
Regi: Anakin Tora Botwid, Sverige 2018, 6 min 

Världspremiären för JUNK RIVERS nya musikvideo!
Den här låten handlar om hur vi kämpar för att upprätthålla vår känsla av identitet och självrespekt medan systemet, samhällets normer och människor runt oss försöker kontrollera våra kroppar, våra förstånd och utrymmet vi får ta. I den filmiska tolkningen av låten ska den känslan av kamp upplyser (skiner genom), och även det personliga och intima livet - eftersom det personliga är alltid politisk. Det gäller särskilt för människor som bryter mot normerna. Videon visar korta glimtar av det personliga livet och därmed av en kollektiv kamp för frihet. Stå stolt, var stolt över dig själv och ta hand om ditt community.

 

MALMÖ QUEER FILMFESTIVAL 2018 PROGRAM