FILMARTRÄFF PÅ BUFF: Att skriva för barn och unga

I samarbete med BUFF Malmö Filmfestival arrangerar vi ett panelsamtal med branschmingel!

En förutsättning för att det ska göras bra filmer för en ung publik är att det skrivs manus som fungerar för målgruppen. Det gäller att berätta historier som griper tag i publiken, men också att hitta rätt tonträff och skapa trovärdighet. Några som lyckats med detta är manusförfattarna Jessika Jankert, Victor Lindgren och Jan Vierth. Hur tänker de för att träffa rätt hos den unga publiken?


Datum & tid:
28 mars 16.00-18.00
Plats: FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17 E, Malmö
Anmäl dig senast 22 mars HÄR
Festivalpass från BUFF eller medlemskap i FilmCentrum Syd krävs!
Facebook-event


MEDVERKANDE
Jessika Jankert skapade och skrev tillsammans med Lovisa Löwhagen webbserien Hashtag. Victor Lindgren är aktuell på BUFF med sin debut- långfilm Till drömmarnas land. Han har gjort ett flertal kortfilmer riktade till unga. Janne Vierth har skrivit manus till ett 70-tal (!) produktioner, nästan alla riktade till barn. Bland titlarna kan nämnas Min bror kollokungen, Lilla Anna och Långa Farbrorn och Gordon & Paddy.

MODERATOR
Kaly Halkawt, filmvetare och skribent.


BUFF 23-29 APRIL
Under festivalveckan blir det fler seminarier - Framtidens ungdomsfilm, Svensk Animation & Hur skildras sex i svensk ungdomsfilm. Häng på Spegeln varje kväll mån-tors med film, mingel & musik.

Se hela festivalprogrammet på www.buff.se


Läs mer om och se kommande FILMARTRÄFFAR