Hem  ›  FILMBAR

FILMBAR

 


FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Vi har visat kvalitativ kortfilm på b la Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.

Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även också ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

 

EFTERLYSNING: SKÅNSKA KORTFILMER!


Vi vill ha in (skånska) kortfilmer till vår programgrupp för FILMBAR #21, som äger rum den 4 december på Grand Öl & Mat i Malmö.

Skicka in din kortfilm - dokumentär, fiktion, musikvideo, animation eller konstfilm.
Deadline 29 oktober

Anmäl din film med blanketten till höger ======>

Frågor?
Hör av dig till Anna - anna@filmcentrumsyd.se eller 040-795 79

 

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd & Folkets Bio Malmö med stöd av ABF Malmö & Malmö Stad.


----------------------------------------------------

NYTT! FILMBAR HBG

I samarbete med filmskaparen Kimmo Salmela kommer FILMBAR's koncept till Helsingborg!

Det går bra att redan nu skicka in skånska kortfilmer - gärna från Helsingborgstrakten - med blankett som du hittar på facebook.com/FILMBARHBG
Deadline 15 december.

FILMBAR HBG'S första visning är planerad till 31 januari.

Kontakt: Kimmo Salmela filmbarhbg@gmail.com

 

 ANMÄL FILM  - KLICKA PÅ DOKUMENTET.

Dokument