Hem  ›  FILMBAR

FILMBAR

 

FILMBAR #20


FILMBAR gästar INKONST med Alma Manusutbildning och vi bjuder tillsammans in till en kväll med skånska kortfilmer: fiktion, dokumentärer, musikvideos & konstfilm.

Välkommen till en helkväll med de senaste talangerna inom skånsk kortfilm i sällskap av snacks och musik - baren är öppen!

Två block med skånsk kortfilm och ett specialblock med film och samtal från studenter på Alma Manusutbildning.

Tid: 14 juni kl 18.30-22.30
Plats: Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
FRI ENTRÉ!

DJ: Carbs Collective
Presentatör: Fredrik Ollerstam


---------------------------------
BLOCK 1 19.00-20.05
---------------------------------

 


THE LOONER

Jonatan Gyllenör, 4 min, 2018 - VÄRLDSPREMIÄR!

This is not a film, this is not important. This is only spectacle. The seeming nature of this product is more important than what's actually the case. Don't try to find meaning, for there is none.

 


VI VAR TRE

Caroline Ingvarsson, 10 min, 2018, Svenskt/engelskt tal, engelsk text

Den sanna berättelsen om tre unga tjejer vilka är på väg hem från en föräldrafri festweekend i England, där ett naivt skämt på fel plats får oanade konsekvenser på deras vänskap.

Nominerad till Best International Short på Tribeca Film Festival 2018

 


LENNART INUTI

Elsa Sohlberg, 7.30 min, 2018, svenskt tal - VÄRLDSPREMIÄR

I flera decennier har Lennart stått i bakgrunden och filmat sin omgivning. Resultatet är ett arkiv av ögonblick, en vardag som stannat i tiden. Nu får han själv stå i centrum och berätta varför det varit så viktigt för honom att dokumentera sin familj, den som finns och den som fanns.

 


DISTRAKTION

Anton Olandersson, 13 min, 2018, svenskt tal - VÄRLDSPREMIÄR!

Maja lämnar Patriks lägenhet, som många gånger innan, efter de har spenderat ännu en natt tillsammans. Något stör Maja då hon känner att hennes situation dränker henne. Utan någon destination ger sig ut i natten där det blir klart att under ytan döljer sig ett djupt mörker. Ett mörker som Maja måste ta sig upp ur för att kunna gå vidare.

 


LINGONNATTEN

Erica Elfström, 14 min, 2018, Engelskt tal och engelsk text

Mary fejkar att hon är journalist för att ragga upp rockstjärnan Julien. Allt verkar gå vägen tills vissa kroppsliga hinder uppstår. Mary låter sig inte stoppas. Och har Julien också en hemlighet? En komedi om skam och längtan efter äkta kontakt.

Nominerad till Pixel Talent Award 2018.

 


--------------------------------------------
BLOCK 2 - ca kl. 20.20-21.25
--------------------------------------------MIN SØSTER

Liv Joelle Barbosa Blad, 19.30 min, 2017, Norskt/Svenskt tal, Engelsk text

Min syster är en självbiografisk film om systrarna Amalie (8) och Nora (10), och deras första möte med döden och dödsångest. Filmen berättas genom en serie minnen i ett dimmigt och mystiskt landskap i Skåne.

Vinnare av Amanda-prisen - Norges motsvarighet till Guldbaggen - för Bästa Kortfilm 2017

 


MELODIER

Daniel Lopez Nelson, 2.30 min, 2018, svenskt tal - VÄRLDSPREMIÄR!

En poetisk upplevelse som fångar det känslomässiga kaos som uppstår, när ett besked anländer om att en anhörig drabbats av en dödlig sjukdom.SKÅDARNA

Kim Sundbeck och Paolo Iskra, 13 min, 2018, svenskt tal och engelsk text

Christoffer och Frida träffades genom fågelskådning. I deras frys finns en död uggla i väntan på uppstoppning. Ensam i en fyrvaktarbostad på södra Öland lever Christian sitt drömliv. Där han kan ägna hela dagarna åt att skåda. En film om relationer med fåglarna som röd tråd.

 


SISTA BOSSEN: RÖDLJUS

Sarah Olsson (Carbs Collective), 1 min, 2018

"Fem rockare, en minut. Se och njut, trafikljus!"

Rödljus är en av låtarna på Sista Bossens "Tio låtar om privilegierat lidande". Skivan släpps 8 juni under skivbolaget Crunchy Frog och finns på Spotify.

 


DREAMS FROM THE OCEAN

Carolina Sandvik, 15 min, 2017, ingen dialog

En kvinna rör sig från rum till rum, gör sina dagliga sysslor men blir konstant avbruten av en mörk skuggfigur. Carolina Sandvik sätter en hypnotisk mardröm på repeat och gör betraktaren obehagligt medveten om våldets voyeuristiska njutning. Vem dör i din underhållning ikväll?

Nominerad till Startsladden på Göteborg Film Festival 2018

 


---------------------------------------
BLOCK 3 - kl. 21.40-22.10
---------------------------------------


ALMA MANUSUTBILDNING PRESENTERAR
Vi är glada över att ha tre studenter från Alma Manusutbildning på plats! Carl Fredrik Holtermann, Alba Lange och Mona Masri kommer visa film och pågående projekt och samtala om sitt konstnärliga arbete.


NADINE (pilot)
Mona Masri, 5.25 min


ALBAS UTDRAG OCH IHOPKLIPP

Alba Lange, 6 min


EN MÅS VISKADE I MITT ÖRA (1987)

Carl Fredrik Holtermann, 7 min


Alma Manusutbildning är en vidareutbildning inom Manus för Film & Dramaserie som riktar sig till dig som vill arbeta professionellt som manusförfattare eller dramaturg.

www.almamanusutbildning.comArrangör av FILMBAR #20:

FilmCentrum Syd, Folkets Bio Malmö, Alma Manusutbildning & Film i Skåne Med stöd av: ABF Malmö & Malmö stad

 

 


FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Vi har visat kvalitativ kortfilm på b la Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.

Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även också ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

 

EFTERLYSNING: SKÅNSKA KORTFILMER!

Vi tar löpande emot (skånska) kortfilmer till vår programgrupp. 
Skicka in din kortfilm - dokumentär, fiktion, musikvideo, animation eller konstfilm.

Anmäl din film med blanketten till höger ======>

Frågor?
Hör av dig till Anna - anna@filmcentrumsyd.se eller 040-795 79

 

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd & Folkets Bio Malmö i samarbete med Film i Skåne och med stöd av ABF Malmö & Malmö Stad.

 

 ANMÄL FILM  - KLICKA PÅ DOKUMENTET.

Dokument